•   Leverans tid (3-5 dagar)
Moms visas:

Företagsinformation

Innehållet i denna webbutik tillhandahålls, uppdateras och hanteras av följande företag:

Country Thyme /Forspeed AB
Linderud 6

46494 Mellerud
Sweden
 

Organisationsnummer: 556393-8322
Telefonnummer: +46 53041500
E-postadress: sales@countrythyme.se

Köp- och leveransvillkor

Leveransvillkor*

Normal leveranstid är cirka 3-5 dagar. Order innan kl 11.00 går normalt ut samma dag . Under högsäsong kan det ta längre tid då tidspress och semestertider hos frakt samarbetspartnern kan försämra leveranstiden.

Men vi gör vårt bästa för att du skall få dina varor så fort som möjligt.

Om du vet att du befinner dig i ett område/ leverans där servicen inte sker varje dag , ber vi dig gärna meddela oss , så vi kan se vilka möjligheter som finns till hands. 

Vi skickar beställningar med den fraktsamarbetspartnern vi har avtal med. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till frakt leverantören och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till Frakt/transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med frakt eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

Fraktkostnaden hos oss är SEK 99.00 oavsett hur mycket du handlar, enda avikelsen från detta är när du handlar något som har skrymmande format,men då kommer det att redovisas - fraktkostnaden läggs till automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. 

Vi reserverar oss för att det fasta fraktpriset kan komma att ändras vid behov.

Den frakt vi erbjuder är DHL Servicepoint , dvs till närmsta utlämningsställe i din närhet som DHL har avtal med.

Vi tar ut en extra avgift för skrymmande paket .

Varor som hämtas i butik  påförs naturligtvis ingen fraktkostnad .

Du kan själv spåra ditt DHL paket hos DHL Servicepoint  http://www.servicepointinrikes.se/

 

Ångerrätt/Reklamation*

 

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador eller ovarsamhet . Du betalar själv returfrakten. Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

Reklamation och returrätt

Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om varan är felaktig emaila oss så snart som möjligt på sales@countrythyme.se så vi kan starta ett reklamations ärende.

Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Kunden har ansvaret att kontrollera varans rätta beskaffenhet innan den monteras eller andvänds. Du betalar själv returfrakten.

När du sänder tillbaka varan, skall varan och originalförpackningen vara oanvänd i nyskick , oskadd och rengjord. Varan skall returneras i originalförpackningen, som måste vara emballerad för frakt. Faktura/kvitto och ett meddelande om anledningen till bytet måste bifogas. 

Emottagen komplett ej skadad retur hanteras normalt inom 1-2 veckor, men majoritet av ärendena hanteras redan inom 3 arbetsdagar från mottagen retur.

Köp av ljus

Notera när du köper ett ljus accepterar du ansvaret för hur det sköts och andvänds så det inte orsakar skada. Ett brinnande ljus medför ett ansvar och kan aldrig lämnas ensamt. Placera ljuset på en värmebeständig yta och flytta aldrig ett varmt ljus. Håll-Placera ljuset utom räckhåll för barn och djur och saker som kan ta eld. Skötselråd, låt veken vara centrerad i ljuset och trimma veken till 0.5 cm. Sluta bränna ditt ljus när det är en 1cm vax kvar till botten av ljus burken. Som försäljare av ljusen tar vi inte på oss något ansvar för skador på person, djur och egendom i andvändandet av denna produkt. Ditt inköp av denna produkt ses som ett erkännade-godkännande i frånsägande av vårt ansvar.

Ångerrätt

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, slå oss en signal eller emaila oss, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. När du åberopar din ångerrätt är det du själv som står för returportot när du skickar tillbaka en varan.

När du sänder tillbaka varan, skall varan och originalförpackningen vara oanvänd i nyskick , oskadd och rengjord. Varan skall returneras i felfri och hel originalförpackning, Varan och originalförpackningen måste vara emballerad för frakt.

Faktura/kvitto och ett meddelande om anledningen till bytet måste bifogas. 

Efter mottagen komplett retur krediteras du inom 1-2 veckor, men majoritet av ärendena hanteras redan inom 5 arbetsdagar från mottagen retur.

(Åberopande av Ångerrätt gäller ej vid special beställda varor)Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

 

 

Betalningsalternativ

 

- Klarna Checkout

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ.
 

- Klarna Faktura
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.
 

- Klarna Konto
Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 
 

- Förskottsbetalning

Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. Bankgiro nr tillhör moderföretaget Forspeed AB  men utnyttjas av både Country Thyme och Forspeed. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via E-post hur du går tillväga. (Räkna med någon dags extra leveranstid om du väljer förskottsbetalning)

 

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

 

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

 

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Produkter

 Shop til you drop 

Information

Moms visas: